Omnipark nieuws

Dit is een gedeelte wat gepubliceerd is in het Brabants dagblad.

Handboogvereniging

Voor de handboogvereniging zijn de gevolgen groot. In de nieuwe opzet is in het omnipark op de huidige plek geen ruimte voor een buitenbaan. Verhuizen naar de Bolle Akker, waar FCC Wheels zit, is een optie. FCC Wheels heeft al laten weten dat de club welkom is. Verder zijn de huidige gebouwen van de tennisvereniging en de korfbalvereniging straks voor de clubs niet meer nodig. Dat betekent echter niet dat ze gesloopt worden, stelde Wil Snellen ,,Ze zouden een functie in het park kunnen krijgen.”

Veel geld

De plannen zijn ambitieus. Alles bij elkaar zal het zo’n 20 miljoen euro kosten. Het alternatief,  alleen zorgen voor vervanging en onderhoud van de deels verouderde gebouwen en sportvelden, kost komende jaren zo’n 16 miljoen euro. Met de extra miljoenen kun je Erp een nieuw, spraakmakend dorpshart geven, zo stellen de initiatiefnemers.  En, zo werd tijdens de presentatie benadrukt, het is nog niet zeker of de gemeente dat allemaal zelf moet neerleggen: ,,Hoe meer waterberging, hoe meer het waterschap zal bijdragen, bijvoorbeeld.”

2028

Ongeveer zes hectare van de benodigde grond is in particulier bezit. Wil Rovers van de gemeente Meierijstad: ,,We hopen daar met de grondeigenaren uit te komen. In het uiterste geval kunnen we onteigenen.” Als de Raad eind dit jaar de beleidsvisie ‘Inrichtingsplan Omnipark Erp’ vaststelt dan kunnen de initiatiefnemers verder met onder andere de verdere uitwerking van de plannen, de wijziging van het bestemmingsplan en grondaankopen. ALs alles volgens plan verloopt, kan Erp vanaf 2028 gaan genieten van het Omnipark.

Leave a Comment (0) ↓